Vissza

TAVASZI MUNKÁLATOK A MÉHÉSZETBEN

A tavasz a mi méhészetünkbe is lassan köszöntött be. Az áttelelt méhek fejlődése elmaradt, élelmük megfogyatkozott a márciusi hideg időben. Végre kisütött a nap és rohamosan kezdett zöldellni rét, mező, fák és bokrok. Mintha a természet sietne behozni a lemaradást ….

Méheink szüntelen repültek a hirtelen kinyílt virágokra, gyűjtötték a friss nektárt. Alig tudtak betelni vele. Nem messze a falu határában felfedezték a repce táblát és folyt a munka reggeltől estig . A kaptárak is hamar megteltek friss mézzel .Május elején a szokásostól hamarabb pergettük a repcemézet .

Középen az anyaméh látható.

A kaptár átvizsgálása nagyon fontos , ellenőrizzük az állományt.

Akácliget

Mézzel teli keret , fehér viasszal fedve.

Alig végeztünk a munkálatokkal már az akác virágzott .Szerencsére akácfa is van bőven , az idő is kegyes volt hozzánk így méhecskéink cikázva repültek virágról – virágra begyűjteni a folyékony aranyat. Májusban másodszor pergettünk mézet.

Ahogy a növények behozták a lemaradást, sőt hamarabb virágzott minden, méheink is erőre kaptak és a pergetésen kívül is sok feladatot adtak számunkra.

Felkészítettük őket a nagy útra! A Zselici Tájvédelmi körzetbe szállítjuk rakományunkat. Kezdődik az ezüsthárs virágzása. Nem akarunk lemaradni semmiről.  Biztosan tapasztaltátok a városban is a csodás hárs illatot. A hársméz Hungaricum lett, így büszkék lehetünk e csodás gyógyhatású mézre. Bővebb információt jótékony hatásáról a termékeink menüpontban találtok  https://zsemezek.hu/termekeink/

Hamarosan újabb beszámolót olvashattok a hárserdőben történtekről.

2018.06.05.
Portik Éva és Olsovszki Zsolt
Zsé Mézek

Akácliget

Vissza